Citește Revista Arte & Meserii

Un proiect editorial independent, experimental în care redacţia alături de colaboratori scriu şi ilustrează conţinut deschis, accesibil şi atractiv despre mai multe domenii ale artei şi culturii.

Asociaţia Paspartu dă attending @ Street Delivery 2013 cu proiectul „Bucureşti – City Break”

Timp de 3 zile, în perioada 14-16 iunie, Asociaţia Paspartu participă la Street Delivery cu proiectul „Bucureşti – City Break” – proiect ce îşi propune să creeze o legătură între spaţiul public urban şi locuitorii săi, de a oferi acestora prilejul de a exprima liber ideile şi viziunea asupra oraşului lor.

Pornind de la tema celui mai recent număr al Revistei Arte & Meserii, Bucureşti,  Asociaţia Paspartu a creat Bucureşti – City Break, cu un program amplu de activităţi împărţit pe trei teme principale – reprezentând, de fapt, trei nevoi esenţiale ale locuitorilor:

–         Nevoia de cunoaştere a spaţiului în care aceştia locuiesc. 

–         Nevoia de exprimare în spaţiul urban.

–         Nevoia de a găsi repere pentru dezvoltarea viitoare a Bucureştiului.

 

Astfel, programul pregătit de Asociaţia Paspartu urmăreşte descifrarea acestor nevoi şi, mai mult decât atât, oferirea de soluţii pentru îndeplinirea acestora.

street delivery-01

 

Vineri, 14 iunie

Ziua Oraşul în imagini

 • 12:00 – 20:00Proiecţii de filme cu şi despre Bucureşti

–          Sesiune de scurtmetraje şi documentare ce oferă o poveste aparte asupra capitalei.

–          Proiecţii de  filmuleţe participante în concursul Bucureştiul tău.

Sâmbătă, 15 iunie

Ziua Art your street

 • 11:00-20:00 Street Art România (discuții informale, materiale despre street art în general și în România, în particular; informaţii despre artiștii street art)
 • 11:00 – 20:00Secrete de București. La standul Asociației Paspartu oricine poate lăsa un mesaj despre secretele împărţite cu Bucureștiul. Anonim sau nu.
 • 11:00 – 20:00 – Meet the street artists! Demonstraţii de stencils şi graffiti cu artişi unul şi unul.
 • 15:00 – 17:00Almanahe.mic ne invită la o scurtă sesiune de brainstorming în stradă. Pornind de la o zicală, o vorbă de duh sau ultima expresie la modă în oraş, echipa Almanahe.mic brinstormează, ilustrează, învaţă şi pe alţii.

Duminică, 16 iunie

Ziua Bucureştiul meu

 • 11:00 – 20:00Expoziție cu fotografii cu Bucureștiul de ieri şi de alaltăieri. Muzeul de fotografie ne pune la dispoziție imagini din arhiva sa, din diferite perioade ale Bucureștiului, care pot fi vizualizate la standul Paspartu.
 • 11:00 – 20:00Concurs Bucureștiul de la fereastra tapremii : cărți despre București şi alte oraşe  – expoziție – Cum arată Bucureștiul când te trezești? Participă şi tu! Care e primul lucru din oraș pe care îl observi dimineața? Arată-ni-l și noi te premiem. Vrei să afli mai multe despre orașul tău? Trimite-ne o fotografie până pe 13 iunie și te premiem cu un set de cărți.
 • 11:00 – 20:00Concurs : rezolvă cel mai repede puzzle-ul nostru și primești premiu. Printăm una din fotografiile de la Muzeu în forma unui puzzle și cine reușește să o recompună cel mai repede primește cărţi numai bune pentru vacanţa ce urmează.
 • 12:00 – 16:00 –  Povești de București : prietenii de la ARCEN ne spun povești neobișnuite de pe străzile capitalei. Avem fotografii și povești de pe străzi din București. Muzeul de fotografie pune la dispoziție imagini inedite din capitală, iar prietenii noștri de la ARCEN ne spun poveștile orașului.
 • 16:00 – 18:00Tur ghidat prin București oferit de prietenii de la ARCEN. Pe unde obișnuiești să te plimbi? Oare știi ce se întâmpla în 1910 prin acele locuri? Vino la un tur ghidat oferit de Asociația ARCEN și vei descoperi detalii care te fac să privești orașul în alt fel.
 • 16:00 – 18:00Workshop de dramaturgie de performance cu Gina Șerbănescu. Adu-ne un obiect care îți aduce aminte de București sau descrie-ni-l și alături de Gina Șerbănescu vei descoperi cum poți crea un performance. Veți construi împreună imaginea unui București alternativ!

 

Voi dați attending? Vă așteptăm cu drag la standul nostru!

2 responses to “Asociaţia Paspartu dă attending @ Street Delivery 2013 cu proiectul „Bucureşti – City Break””

 1. […] şi Normalitate – ARCEN participă anul acesta la Festivalul Street Delivery, alături de Asociaţia Paspartu, în cadrul proiectul „Bucureşti – City Break” – proiect ce îşi propune să creeze o […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *