Citește Revista Arte & Meserii

Un proiect editorial independent, experimental în care redacţia alături de colaboratori scriu şi ilustrează conţinut deschis, accesibil şi atractiv despre mai multe domenii ale artei şi culturii.

Festivalul de Fotografie „Secvențe” – Festivalul tău de fotografie!

Clubul de Turism și Arte “Escamonde” Ploiești, cu sprijinul Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova, organizează a treia ediție a Festivalului de Fotografie Secvențe, în perioada 25 – 27 septembrie 2015.

Festivalul de Fotografie Secvențe dorește să demonstreze încă o dată forța fotografiei în societatea actuală, prin promovarea imaginilor și ideilor unor artiști români și internaționali din mediul fotografic contemporan.

Festivalul aduce publicului o serie de activități dedicate artei fotografice cu scopul promovării acesteia ca imagine și mesaj.

Având ca activitate principală atelierele, conferințele și expozițiile fotografice, festivalul Secvențe 2015 va include și alte momente artistice, iar la închidere o lansare de lampioane.
Accesul publicului la festival este gratuit.

Organizatori

Clubul de Turism și Arte “Escamonde” Ploiești – asociație înființată în anul 2005, cu scopul de a promova turismul și artele în Ploiești și la nivel național.

De la înființare, am organizat numeroase cursuri montane, drumeții în majoritatea munților din țară, excursii în diferite zone de interes turistic: rurale, urbane, medievale etc. Am pornit Atelierul de Fotografie – grup care se ocupă cu promovarea fotografiei în orașul Ploiești, iar sub acestă denumire am ținut numeroase cursuri de artă fotografică și am desfășurat ture foto și expoziții de fotografie.

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova – este un parteneriat public-privat înființat în 2008, la inițiativa ANAT (Asociația Națională a Agențiilor de Turism), alături de șase membri importanți din județul Prahova: Asociația Națională a Agențiilor de Turism, Camera de Comerț și Industrie Prahova, Primăria Municipiului Câmpina, Universitatea Petrol-Gaze Ploiești – Facultatea de Științe Economice, Hotel Internațional Sinaia, Hotel Vigo Ploiești, Vila Camelia Sinaia.
Misiunea acestei organizații este dezvoltarea durabilă și promovarea turismului din zona turistică Prahova, atât în țară, cât și în străinătate.

Scopul festivalului

Dorim să promovăm estetica și frumosul în rândul publicului ploieștean, național și internațional, dornic să treacă pragul orașului nostru pentru a ni se alătura nouă la această serbare a fotografiei. Vom etala o multitudine de fotografi români și internaționali, care își vor prezenta proiectele și portofoliile fotografice și vor susține conferințe și ateliere de fotografie, toate cu accesul gratuit.

Pe lângă aceste activități cu specific fotografic, vizitatorii festivalului vor avea posibilitatea de a participa la diverse momente artistice: piese de teatru, mici concerte de folk și jazz, muzică simfonică, proiecție de filme documentare, dans, lansare de lampioane și multă voie bună.

Festivalul de Fotografie “SECVENȚE” înseamnă:

– zeci de artiști fotografi, din: România, Republica Moldova, Anglia, Germania, Rusia, Iran, Elveția, Spania, Rwanda, Argentina, Irlanda și Țara Galilor.
– prezentări, conferințe, ateliere de fotografie și dialoguri deschise, ținute de profesori universitari, studenți la fotografie, artiști, fotografi etc;
– proiecții de filme documentare realizate împreună cu Asociația DocuArt;
– dans în aer liber, muzică, teatru și lansare de lampioane;
– la atelierele și conferințele din cadrul festivalului am avut sute de participanți din țară și străinătate;
– concerte de muzică jazz și pop;
– mii de vizitatori ai expozițiilor și public foarte numeros la lansarea de lampioane desfășurată în Parcul Tineretului de la Sala Sporturilor “Olimpia” Ploiești.

Event Facebook „Secvențe”: https://www.facebook.com/events/1676449705911715/

Treptele Palatului Culturii – Zona artelor

În cadrul Festivalului de Fotografie “Secvențe” 2015, Clubul de Turism și Arte „Escamonde” Ploiești, împreună cu Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismul Prahova, își doresc să transforme zona pietonală din centrul orașului într-un loc de sărbătoare, unde arta contemporană să se poate desfășura, sub privirea încântată a publicului larg.

Pentru aceasta, vrem să aducem următoarele: stative cu expoziții de fotografie, artiști care vor performa muzică, dans, teatru, pictură și artă manuală, instalații confecționate din materiale ușoare (ață, sfori etc).

Event Facebook „Strada Artelor”: https://www.facebook.com/events/1115822298447093/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *