Citește Revista Arte & Meserii

Un proiect editorial independent, experimental în care redacţia alături de colaboratori scriu şi ilustrează conţinut deschis, accesibil şi atractiv despre mai multe domenii ale artei şi culturii.

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FILM BUCUREŞTI 2015

poster BIFF

1 Program BIFF 2015 A2.cdr

Juriul celei de-a 11-a ediții a București IFF este format din Selma Mehadžić, directorul de programe al Festivalului de Film de la Zagreb, actrița germană Anjorka Strechel, Laurențiu Damian, președintele Uniunii Cineaștilor din România, Feti Dautović, producător și profesor universitar de origine sârbă și Edvinas Puksta, directorul artistic al Festivalului Internațional de Film de la Vilnius.

Pentru al cincilea an consecutiv, festivalul va avea şi un juriu al criticii, compus de această dată din Cătălin Olaru, Michal Klimkiewicz și Horia Barna.

Alături de filmele din competiție și proiecțiile deja anunțate, publicul bucureștean va avea ocazia să vadă alte câteva titluri prezentate în premieră în cadrul festivalului: cel mai nou opus al lui Fatih Akin, Tăietura/ The Cut, o dramă istorică ce discută genocidul armean de la începutul secolului XX; Mr. Kaplan (regia Alvaro Brechner), propunerea Uruguayului pentru Oscarul de film străin 2015; Palo Alto, debutul în regie al Giei Coppola (urmând pașii străbunicului Francis Ford și ai mătușii Sofia), bazat pe romanul omonim semnat James Franco; Pasolini, cel mai nou film al lui Abel Ferrara, cu Willem Dafoe în rolul irepetabilului cineast italian; și Trei inimi/ 3 Coeurs, de Benoit Jacquot, în care Benoît Poelvoorde, Charlotte Gainsbourg și Chiara Mastroianni construiesc un inedit triunghi amoros.

Alain Resnais ne-a părăsit pe 1 martie 2014, la vârsta de 91 de ani. In Memoriam, Festivalul Internațional de Film București are onoarea să vă prezinte, în parteneriat cu Institutul Francez, patru scurtmetraje inedite (Guernica, Toute la mémoire du monde, Van Gogh și Le chant du Styrène) și clasicul Mélo, laureat cu două premii Cesar în 1987.

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film București, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj, va avea loc în perioada 20 – 26 aprilie 2015 la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu și Club Control.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *