Paspartu recrutează!

Paspartu recrutează paspartani!

De 4 ani Paspartu pune „arta” alături de „tu”. Revista culturală, evenimente, strângere de cărți în scop umanitar și, mai nou, platformă pentru jurnalism cultural, Asociația Paspartu a încercat să ofere proiecte atât pentru cei pasionați de artă și cultură, cât și pentru susținerea domeniului cultural și a celor care activează în el, ca plan de prezent și viitor. A venit momentul să ne mărim echipa cu oameni care vor să ni se alăture în drumul ăsta. De la voi, cei interesați, așteptăm un CV și un scurt text în care să spuneți de ce ați vrea să faceți parte din asociație, ce vreți să învățați de la noi și cum puteți contribui. Toate gândurile (inclusiv portofoliu sau exemple de lucruri făcute de voi) le așteptăm pe contact@asociatiapaspartu.ro, până pe 21 decembrie.

NOI. Cum putem noi ajuta drumul tău cultural? Pe parcursul celor 4 ani am avut în jur de 20 de membri în asociație (au venit, au plecat, au venit alții noi etc.), peste 50 de colaboratori (fotografi, redactori, ilustratori), premii (și am apărut la TV, dacă nu ne-ați văzut, căutați repede pe youtube). Oamenii care ni s-au alăturat chiar de la fondare, dar și pe parcurs, au avut și am avut ceva de învățat unii de la alții. Am văzut cum e cu organizarea de evenimente, cum să facem o corectură la 6 mâini și ochi încât să nu mi vedem typos enervante, cum să ne distrăm la Pasparty-urile de sezon și să ne vină idei noi la ședințe cu beri. Fiecare a adăugat ceva la portofoliul personal, la CV sau pe LinkedIn. Să te implici într-o inițiativă culturală nouă, de la zero (cu fiecare proiect), este refreshing, challenging și alte ing-uri, dar, mai ales, oricine se poate afirma, are un cuvânt de spus și orice idee este discutată și, de cele mai multe ori, pusă în practică. Urmărește zilele astea ce zic foști colegi și prieteni despre experiența lor în Paspartu.

TU. Ești interesat de domeniul cultural, jurnalistic sau PR/creativ, mai mult decât ocazional sau întâmplător. Vânezi evenimente culturale, ești curios și informat despre artă, chiar dacă ai unele care îți plac mai mult decât altele (avem printre noi cunoscători foarte buni ai literaturii sau filmului sau teatrului, de exemplu). Ești implicat, chiar și atunci când lucrezi voluntar, dar faci asta pentru că simți și vrei să ajuți cumva, chiar dacă e un ONG relativ mic. Crezi în proiectele care schimbă, măcar puțin, concepția despre arta și cultura, de multe ori, împinse în underground sau de nișă. Îți place să comunici sau să scrii, să desenezi, să fii sufletul evenimentelor. Asta pentru că și noi ne dorim oameni în echipă care să ne ajute pe partea de comunicare, visuals, organizare și PR cultural.

NOI & TU. Împreună putem face toate proiectele pe care le-am început și altele la care ne-am gândit sau care încă nu ne-au trecut prin cap. Concret, continuăm Redacția Arte & Meserii, întâlniri relaxate între artiști și public, o platformă de jurnalism cultural și de formare a unei comunități de pasionați și protagoniști (rolurile mereu se pot inversa). Abia ce am încheiat o ediție Carte peste carte, la care am strâns peste 1.600 de volume pentru copii și adolescenți de la un liceu din orașul Victoria. În derulare avem Revista Arte & Meserii online, în care ne ocupăm de articole, recenzii și recomandări la care poți contribui. Avem nevoie de o echipă puternică, tânără, care să ne ajute să facem auzite toate aceste proiecte, și să începem altele noi. Iar noi vă oferim la schimb un loc în care să vă dezvoltați profesional sau personal, să cunoașteți domeniul cultural făcând parte activ din el și să primiți acreditări la o grămadă de evenimente mișto.

= LOVE. Așa că trimite-ne CV-ul și textul explicate mai sus. Urmând ca după ce le primim și ne uităm pe ele, să stabilim o întâlnire să ne cunoaștem personal, și să vedem și noi, și tu cum putem colabora mai departe. Pentru că o să mergem mereu mai departe.