Playground for education – concert aniversar cu multă joacă

Șuie Paparude, Coma, Les Elephants Bizarres, Pixels şi Harlequin_Jack cântă pe 28 mai la Berăria H pentru educaţia copiilor din centre de plasament, într-un concert optimist cu multă joacă. Pe lângă concert şi bucuria de a face o faptă bună, la evenimentul “Playground for Education” publicul se poate distra cu jocuri din copilărie şi cu jocuri pentru oameni mari.

Programul Ajungem MARI sărbătoreşte un an de educaţie prin joc pentru copiii din centre de plasament, an în care 350 de voluntari le-au devenit copiilor profesori, prieteni şi modele şi i-au încurajat să Ajungă MARI.

“Noi ne trăim acum visul pentru că am primit susţinere şi încurajare din partea familiei şi a prietenilor. Acum vrem să dăm mai departe şi să îi ajutăm şi pe cei care nu au fost la fel de norocoşi.”, spun membrii trupei Les Elephants Bizarres.

Educaţie prin joc şi jocuri pentru oameni mari

Voluntarii merg săptămânal la copii şi susţin cursuri şi ateliere interactive, iar ca să îi atragă şi motiveze pe copii să înveţe, folosesc tot felul de jocuri.

Aşa că evenimentul va fi plin de JOACĂ: participanţii îşi pot “testa” cunoştinţele de matematică, română şi engleză în moduri haioase, prin concursuri de “Google Translate”, recitat poezie cu baloane cu heliu, sau probleme cu probabilităţi de oameni mari.

Vor fi prezente şi jocurile copilăriei: elasticul, coarda, “1, 2, 3, la perete stai”, ȚOMAPAN, şotron, telefonul fără fir şi multe altele.

Susţine voluntariatul!

Rolul evenimentului “Playground for Education” este de a susţine în continuare proiectul de voluntariat al Ajungem MARI, de care se bucură 400 de copii în Bucureşti şi care se extinde în ţară în Buzău, Cluj, Iaşi, Ilfov şi Timiş. Fondurile strânse din biletul de intrare vor fi folosite pentru materiale educaţionale, rechizite şi training-ul voluntarilor.

Totodată, concertul este o invitaţie la voluntariat. Tinerii care se înscriu voluntari le pot împărtăşi copiilor, timp de doua ore pe săptamană, pasiunile lor, de la engleză şi informatică, la muzică, cinematografie, dans sau magie. Dacă timpul nu le permite, pot participa lunar sau bilunar, însoţindu-i pe copii la muzee, spectacole, în parcuri. Înscrierile pentru modulul de vară se pot face până pe 31 mai. Mai multe detalii pe site  sau pe pagina de Facebook Ajungem MARI.

Împreună facem minuni cu costuri mici!

Șuie Paparude, Coma, Les Elephants Bizarres, Pixels şi Harlequin_Jack cântă pro bono pentru ca fondurile să meargă către educaţia copiilor din centre de plasament. Proiectul de volunariat a fost triplu nominalizat şi premiat la Gala Naţională a Voluntarilor, iar acum este în competiţie la Gala Societăţii Civile, la secţiunile de voluntariat şi eficientă/buget.

Evenimentul “Playground for Education” va avea loc pe 28 mai de la ora 20:00 la Berăria H. Detalii şi noutăţi pe pagina evenimentului – https://www.facebook.com/events/456450657844613/.

Biletele costă 15 lei şi se pot cumpăra în seara evenimentului de la intrare sau online prin Eventbook –http://eventbook.ro/event/playground-for-education-concert-suie-paparude-coma-beraria-h.

Parteneri ai evenimentului sunt Berăria H, Radio Gold FM România, Revista de povestiri, SUB25, Think Outside the Box, Şapte Seri, Decât o Revistă, Revista Arte & Meserii, Garbo.ro, Am Doar 18 Ani, România Pozitivă, Tineri Pentru Tineri, SfatulPărinților.ro, Jurnal de Bucureşti, Diva în bocanci, Autentici.ro, PRIME România, ASER, ASPSE, ASLS România.

__________________________________

Programul educaţional Ajungem Mari – Asociaţia Lindenfeld

Asociaţia Lindenfeld este o organizaţie non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societăţii.

Principalul program este Ajungem Mari, care susţine educaţia copiilor din centre de plasament şi medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat şi orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative şi activităţi socio-recreative, programul îşi propune să reducă trauma instituţionalizării, a abandonului şi a separării de familie, să le dea copiilor încredere în ei şi să le formeze abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi. Detalii pe www.ajungemmari.ro.