Citește Revista Arte & Meserii

Un proiect editorial independent, experimental în care redacţia alături de colaboratori scriu şi ilustrează conţinut deschis, accesibil şi atractiv despre mai multe domenii ale artei şi culturii.

Carte Peste Carte

– pentru a ajunge mai sus

A. Descriere

„Carte peste carte” este un proiect al Asociaţiei Paspartu.

Prin intermediul acestuia, ne propunem să intermediem legătura dintre cei dispuşi să doneze cărţi şi instituţiile care au nevoie de ele. Avem în vedere biblioteci, case de copii, şcoli sau alte locuri care, din lipsă de fonduri sau din alte cauze, duc lipsă de cărţi, deşi au mare nevoie de ele.

Debutul proiectului a avut loc în septembrie 2010, şi de atunci ne propunem periodic să găsim astfel de locuri şi de a organiza colectări. Mizăm aşadar pe sprijinul vostru nu numai pentru donaţii, ci şi pentru a descoperi destinaţii pentru acestea.

Prin urmare, nu ne mai rămâne decât să vă reamintim un citat care nouă ne place foarte mult şi pe care îl considerăm motoul acestui proiect: „Nu aş putea să mă despart greu de un dar, de un dar te desparţi întotdeauna cu inima uşoară şi cu dorinţa ca el să ajungă la cine trebuie” – Mircea Cărtărescu.

B. Campanii

Cum casele se clădesc „cărămidă peste cărămidă”, noi încercăm să construim biblioteci punând „Carte peste carte”. În cele șase ediții, am strâns peste 9.000 de cărți pentru Biblioteca din Băicoi, afterschool-ul din Clinceni, Centrul de Plasament din Alexandria, Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, Asociația „Sfânta Ana” și comunitatea din Ponorâta, Maramureș, Liceul Teoretic „I.C. Drăgușanu”, Victoria, judeţul Brașov.

Prin urmare, „construcţiile” la care am participat până acum sunt:

„Carte peste carte” şi Biblioteca din Băicoi – 1.065 cărţi

„Carte peste carte” şi Afterschool Clinceni – 271 cărţi

„Carte peste carte” şi Centrul pentru copii din Alexandria – 609 cărţi

[+ 250 de cărți donate în 2014 de persoane private, cu legătură intermediată de „Carte peste carte”]

„Carte peste carte” şi Liceul Teoretic Ion Nistor din Vicovu de Sus – 4.200 cărţi

„Carte peste carte”, Asociația „Sfânta Ana” și comunitatea din Ponorâta, Maramureș – 1.100 cărți

„Carte peste carte” și Liceul Teoretic „I.C. Drăgușanu” din Victoria – 1.656 cărți

C. Contact

Site Carte peste carte: http://cartepestecarte.ro/

contact[at]cartepestecarte.ro

pagina de Facebook

cpc afis partial copy