Citește Revista Arte & Meserii

Un proiect editorial independent, experimental în care redacţia alături de colaboratori scriu şi ilustrează conţinut deschis, accesibil şi atractiv despre mai multe domenii ale artei şi culturii.

Revista Arte & Meserii

revistaartesimeserii.ro

„Why do people think artists are special? It’s just another job” – Andy Warhol

  • Descriere

Revista Arte & Meserii (rAM) a început ca o publicaţie online independentă în care ne propuneam să explorăm cât mai multe domenii ale artei (muzică, film, teatru etc.) într-un conţinut creativ şi experimental, realizat prin mai multe tipuri de articole care, alături de fotografii, să fie integrate într-un design atractiv, bazat pe simplitate. Încă de la început am vrut să explorăm spaţiul cultural românesc, artiştii mai mult sau mai puţin cunoscuţi, să aflăm legătura dintre artă şi meserie, dintre pasiune şi creaţie. Numele a pornit de la un joc de cuvinte, reinventarea „artelor şi meseriilor” prin punerea într-un context nou, în spaţiul artistic contemporan. De-a lungul timpului, rAM a devenit o platformă de comunicare deschisă între artişti şi public, încercând să dărâmăm mitul conform căruia cultura este adresată doar unui public restrâns.

rAM continuă să fie o publicaţie independentă şi să apară odată la 3 luni, atât online, cât şi în ediţie printată, distribuită gratuit în câteva librării şi cafenele din Bucureşti şi din ţară. Coperta rAM înseamnă simplitate şi impact vizual, imaginea fiind foarte puţin ocupată de text. De-a lungul timpului am ales oameni reprezentanţi din aprope toate categoriile artei: muzică (Oigăn, Alexandrina, Luiza Zan), film (Dragoş Bucur, Bogdan Dumitrache), teatru (Marius Manole), fotografie (Alex Gâlmeanu), arte plastice (Dan Perjovschi), literatură (Jean-Lorin Sterian).

  • Locuri de unde se poate lua rAM print

Fiind o revistă cu distribuţie gratuită, dar nu în atât de multe exemplare câte am dori, rAM este disponibilă la cererea celor interesaţi. Locurile în care le găsiţi:

  • Librăriile Cărtureşti (Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara)
  • Librăria Bastilia
  • Librăria Jumătatea Plină
  • Ceainăria Serendipity
  • Green Hours.
  • Contact

Pentru feedback, pentru propuneri de subiecte sau de colaborare, sau orice alte întrebări ne găsiţi la contact[at]revistaartesimeserii.ro, pe pagina de Facebook sau în cadrul lansărilor/petrecerilor/workshop-urile organizate de Asociaţia Paspartu.

Ill-final-editorial-29-oct